Vi har tidigare skrivit en hel del om badtunnor, och klickar du runt på sajten hittar du väldigt mycket information. Vi älskar badtunnor och tyger givetvis att ingen trädgård är riktigt komplett utan en badtunna, men det betyder inte att alla är odelat positiva när det kommer till det här med badtunnor. Ofta handlar det om att det är en väldigt dyr och energikrävande åtgärd att köpa och värma upp en badtunna, och tråkigt nog ligger det någonting i det påståendet. Man kan alltså inte skaffa sig en badtunna och tänka att det kommer vara en billig utgift att kontinuerligt använda den, utan man får se det som någonting man skaffar sig för att njuta av, och man får vara beredd på kostnaderna. Så här skrev Göteborgsposten om badtunnor för ett tag sen:

Under sommarhalvåret tar det ett par timmar att värma upp vattnet i badtunnan. Det är detta fall en del återförsäljare refererar till med sina uppvärmningstider. Men badtunnorna kan med fördel användas året om och ett varmt bad under stjärnklar himmel en kall decemberkväll lockar många. Då gäller det att ha flera lass med ved klart. Eller vara beredd på höga elräkningar om vattnet ska värmas med elpatron, som har sämre effekt än kaminen. Vid 15 minusgrader utomhus tar det nästan ett dygn och 140 kilowattimmar, innan 4-gradigt vatten värmts till 39 grader med en elpatron.

Det är svårt att säga om de här siffrorna stämmer, förmodligen är de lite i överkant men så brukar det ju vara när det handlar om tidningsartiklar. Men det ligger ett uns sanning i det hela också, så om du ska skaffa dig en badtunna ska du se till att du har råd med det, så det inte slutar med att du måste sälja den och förlorar på affären.