Badrummet har blivit ett av de allra viktigaste rummen i våra hem. Är man nöjd med helheten har det ofta mycket att göra med att badrummet är ett trevligt rum, för är det inte det så är det ofta det rum som man är mest missnöjd med i huset eller lägenheten. Vi påverkas helt enkelt väldigt mycket av hur det ser ut där vi duschar med mera. Badrummet har fått väldigt hög status på bara några år, något som man kan läsa om på bland annat sydsvenskan.se:

Från utedass till hemmets showroom på mindre än ett sekel. Vilken klassresa badrummet har gjort. I full fart passerar det köket i statusordningen. Glöm espressomaskiner, rostfria vitvaror och vräkiga gasspisar. De finns redan i vart och vartannat nyrenoverat kök. Istället är det hemmaspa med exklusiv inredning som visas upp för att imponera på gästerna. (Läs resten av artikeln här).

Att fixa sitt badrum är alltså med andra ord en väldigt bra idé, och en rätt enkel (nåja) sak att fixa för att trivas väldigt bra i sitt hem. Ett tips är att kolla in http://www.bygghemma.se/inomhus/innerdorrar/tillbehor/skjutdorr/ för egentligen allt möjligt inför en renovering av badrummet. Det bästa är att man kan ordna det allra mesta på egen hand, utan att ta in dyr arbetskraft. En stor renovering behöver alltså inte alls vara dyr, som man kanske kan tro från början, utan istället något som gör att om man senare vill sälja, får igen flera gånger om. Frö i och med att man själv prioriterar badrum högt, så gör även andra det.