Allt fler svenskar vill ha ett spa hemma i badrummet, och då är bubbelbadkar eller massagebadkar en viktig pusselbit. Om man ändå ska göra om badrummet är det roligare att sätta in lyxig badrumsinredning så att man får uppleva spa-känslan i sitt hem varje dag.

Välj rätt sorts badkar

En trend som hållit i sig länge och som stadigt ökar är att badrummet ska vara en plats för avkoppling och lugn och ro, enligt en artikel i Helsingborgs Dagblad. Vad passar då bättre än ett riktigt hemma-spa med bubbelbadkar? Det blir en plats där man kan landa efter en tuff arbetsdag, och att glida ner i det varma, bubblande, väldoftande vattnet kan blir en njutbar kvällsrutin.

Det finns många sorters badkar, och för att hitta rätt kan man kolla in Badspecialistens bubbelbadkar, massagebadkar eller badtunnor. När man har fått en bra överblick över vad som finns att välja mellan kan man börja kolla upp mått och tekniska förutsättningar för att sätta in badkaret där hemma.

Något att skryta över

5306301-interior-of-modern-bathroomDet är viktigt för svenskar att gästerna blir imponerade av badrummen. Det skriver Sydsvenskan i en artikel, och menar att väldigt många bryr sig om vad besökare tycker om badrummet. Vissa menar till och med att badrummet säger något om ägarens personlighet. Norra Skånes tidning skriver att många svenskar också har ett bubbelbadkar på sin önskelista. Och nog imponerar väl ett stort badkar och känslan av hemma-spa på de flesta gäster. Kanske betyder det att den som bor där bryr sig lite extra om inre välbefinnande, och kanske tyder det på något harmoniskt personlighetsdrag när människor kostar på sig att ha spa-dag varje dag. Oavsett vad det säger om en som person är det viktigaste att man själv är nöjd med sitt badrum. Man tillbringar ju trots allt mycket tid där, och det kan påverka hur man trivs i hemmet i övrigt.

Glöm inte detaljerna

Något som många kanske slarvar med och glömmer bort är detaljerna i hemma-spat. Om man har lagt mycket tid och pengar på att renovera badrummet är det extra viktigt att man tar hand om detaljerna när det väl är klart. Det kan vara att ha stora, mjuka, lyxiga badlakan, vackra doftljus eller lyxiga tvålar. Många har även doftolja i en hylla för att ge besökarna en extra dos av välbehag och glädje. Färska blommor är också pricken över i:et om man vill ge en extra fräsch och somrig känsla till spat.