Hur inreder du egentligen hållbart? Bland annat genom att använda dig av material som just håller. Det kan vara allt från massiva trägolv till att återanvända prylar och köpa second hand.

Intresset för inredning och inte minst för miljömedveten inredning. Det gör att många letar efter seriösa golvläggare som till exempel parkettdesign, som verkligen vet hur ett hållbart golv ska läggas:

Det är skillnad på trägolv och trägolv. Vi monterar varje golv för hand, bit för bit och precis så som just du vill ha det. Vi har i över 30 år hjälpt tusentals privatpersoner och företag att få till den där speciella känslan av exklusiva miljöer med massiva trägolv – parkettdesign.se

Välj rätt trägolv

Men hur väljer man egentligen rätt trägolv i utbudet som finns? I en artikel i Sköna Hem går det att läsa om hur man kan tänka. Det är bland annat viktigt att satsa på kvalitet och ett golv i trä som faktiskt harmonierar med huset. Ett långsiktigt val alltså. Dessutom är det bra att vårda golvet för att det ska hålla sig fint längre, fuktmoppa utan att använda alldeles för mycket vatten. Är du smart väljer du även ett golv som går att slipa, fräscha upp eller förändra – som ett massivt trägolv i ek. Trägolv i ek går att få allt från infärgat mörka till ljusa, borstat, lackat, oljat, vaxat och mycket mer. Dessutom kan du ändra dig och slipa om – utan att för den delen behöva byta hela golvet. Försök att inte tänka för mycket i trendväg, utan ett golv som du själv gillar och som dessutom passar både inredningen och huset i sig.

Mer om golvläggning och miljövänlig inredning här och här.