Att njuta av någonting så som en badtunna eller bastu när hösten kommer kan göra underverk för själen. Med en badtunna kan du njuta av kylan samtidigt som du under stjärnklar himmel värms upp av vattnet från tunnan. Med en bastu kan du ha trevliga kvällar, ensam eller med vänner, och värma upp dig när den kalla luften blir för mycket. Om du funderar på att köpa in dig på en badtunna till hemmet finns det en del att tänka på. Det kostar självklart en del, och då gäller det att man lägger pengarna på rätt tunna så man inte blir missnöjd med sitt köp. Vi har tagit fram några frågor som man ska ställa sig innan köpet, så att det inte blir fel.

Viktiga Frågor

 • Bör man ha en elduppvärmd badtunna?
  – Smaken är självklart olika, men det är mycket som är bra med en elduppvärmd tunna. En badtunna i trä som eldas varm gör att man alltid kan få hög värme i tunnan och man behöver inte vara oro över att den inte ska ge tillräckligt med värme på vintern. Har du en tunna i plast som är eluppvärmd kan det fungera med el, men det blir inte samma effekt om den är av trä-
 • På hur lång tid blir tunnan varm?
  – Det beror på vilken storlek och vilket ved du använder. Det tar oftast från en timma till 2,5 timma för att det ska gå att bada i tunnan. Bäst är om du frågar din leverantör vid inköpet.
 • Hur tömmer jag tunnan?
  – Vanligtvis tömmer du tunnan med ett 25 mm hål som finns i botten. Du kan också ansluta en slang om du vill.
 • Hur rengörs badtunnan?
  – Badtunnan rengörs med såpa och vatten. Det är väldigt enkelt, men man ska vara försiktig om man använder en högtryckstvätt eftersom trä kan skadas av det.
 •  Hur hålls vattnet rent?
  – Detta är en viktig fråga eftersom det är mycket viktigt med rent vatten. Varmt vatten ökar mängden bakterier och det går bra att tillsätta klorfri desinfektion i vattnet för att döda bakterier. Ska vattnet vara kvar länge i vattnet rekommenderas ett reningsverk också.