Bostadsmarknaden har under lång tid nu varit en het potatis och ett samtalsämne som aldrig urvattnar. Vad man inte får glömma bort är att man även ska bo på det stället man köper så det gäller att ha råd med ränta samt att inreda det så som man vill.

252766-real-estate-concept-9Att trivas när man kommer hem och öppnar dörren är något som blivit allt viktigare. För visst vill vi känna oss hemma när vi väl kommer det. Då gäller det att först bo på en bra plats man trivs på samt att ha ett hem som man känner sig hemma i. Och det i sig är en konst. Många som är ute efter ett nytt hem följer bostadsutvecklingen med spänning och i Privata Affärer går det att läsa att man nu ser en svagare utveckling.

“Trenden mot lägre boprisförväntningar blir allt tydligare. På tre månader har Boprisindikatorn sjunkit med 18 enheter och rört sig från rekordnivån 72 i september till årslägsta 54 i december. Den lägre förväntansbilden kommer antagligen att påverka den faktiska prisutvecklingen i en lugnare riktning”

Man kan även se att fler som har rörlig ränta nu kommer välja att binda den inom den kommande tremåandsperionde då allt fler tror att räntan kommer att öka. Detta även om Riksbanken visat tydligt att det inte kommer att bli några ränte höjningar förrän 2017.

När ni köpt, eller om ni precis köpt och nu är sugna på hur man skapar drömhemmet så kan ni läsa artikeln om det vi skrivit här.