När du ska slappna av i din badtunna vill du gärna göra det i en vacker och njutningsfull miljö. Charmen med badtunnan är dessutom att den går att använda året om, så hur gör man egentligen för att få en trädgård som är mysig att vara i även på vintern? Att sitta under en gnistrande svart stjärnhimmel i december är lika stämningsfullt som att sjunka ner i badet en ångande het julidag, och det finns många enkla knep man kan ta till för att göra utemiljön så trevlig som möjligt. Trädgården är trots allt så mycket mer än bara blomsterbäddar och rabatter. Ett tips är att tänka i små avgränsade ytor och arbeta med avskilda hörnor. Kanske är en del av trädgården avsatt till arbete, en annan för kompost och en tredje en stillsam spa-oas med både badtunna, fontän och fågelbad? Man kan också fundera krig trädgårdar och stilar man tycker är vackra. Gillar du den strama japanska stilen ska du kanske inspireras av buddhistiska zenträdgårdar och sparsmakade stenarrangemang. Den som föredrar renässansens imponerande trädgårdskonst vänder blicken mot barockträdgårdarnas symmetriska former och harmoniska känsla.

Enkla sätt att förändra i trädgården

Små medel kan göra mycket, och allt för din trädgård finns på gardenhome.se. Där kan du inspireras av många roliga detaljer, som:

  • Trädgårdsmöbler
  • Stilleben
  • Växter
  • Fontän
  • Kompost
  • Eldfat och eldkorg
  • Pergola
  • Växthus

Vackra och personliga trädgårdsmöbler sätter lätt sin prägel på trädgården, och skapar ett rum för umgänge och trevnad. Bind ihop ditt uterum med belysning. Varför inte en vacker stormlykta eller en ljusgirland som drivs av solceller? Det är lika snyggt i snön som en skön sommarkväll.

Man behöver inte ha särskilt gröna fingrar för att lyckas med någon form av odling i trädgården. Fundera kring trädgårdens läge – hur ligger solen, vilken är klimatzonen och vilken typ av tomt har du? Utifrån det kan du sedan skaffa lättskött växtlighet som trivs i just din trädgård. Kanske vill du odla grönsaker eller så en rosenrabatt? En trädgård kan se ut på många sätt. Du kan också välja växter som är fina året om, som kallas städsegröna växter. Cypresser är en variationsrik växt som finns i många arter, liksom dvärggranar, järnek och rhododenron.