Att påta i trädgården ger lika god träning som andra, mer traditionella träningsformer – vilket gör det ännu roligare att vara ute och fixa bland mull och plantor. Men vad för trender gäller i 2017 års trädgård?

 

Enligt en studie som nyligen utförts vid universitetet i Glasgow är det bra träning att påta och fixa ute i trädgården. Det är till och med något av de bästa sätten att håla sig frisk och kry samt i god form. I en artikel i Elle Decoration handlar det om att hålla på i trädgården på en regelbunden basis, gärna flera gånger i veckan. Och det är ju så som med vanlig träning, du måste i stort sett älska det för att fortsätta göra det och få kontinuitet. Med trädgårdsarbete ser du även tydliga resultat och har ett syfte med motionen, den sker utan att man ens tänker på det. Att vistas ute i naturen i sitt eget, grönskande lilla paradis är även psykologiskt stimulerande och gör att man mår bättre.

 

Skapa rum ute i trädgården

 

Men vilka är egentligen vårens trädgårdstrender? I Göteborgs-Posten går det att läsa om hur våren är i antågande och hur det snart är dags att ta första spadtaget. De trender som spås bli stora under året vad gäller uterummet är bland annat följande:

 

  • Att skapa ett rum ute med mattor, möbler, kuddar och gärna segelduk över allt.
  • Att satsa på trädgårdsbelysningen och det ordentligt med elektriska ljusslingor och lyktor i träden, varför inte solcellslampor längs altanräcket från Wernamo Design?
  • Mörka, skogiga färger samt sammet och blodrött, tänk sagoskog. Cyklamen, begonia och murgröna passar in på den paletten.
  • Laga mat ute är en trend för 2017, satsa på utekök och laga maten vid kakelugn.
  • Låt växter bli vilda och blanda stora och små växter för en god dynamik i trädgården.

 

Några som verkligen ska skapa sin drömträdgård går det att läsa om i en artikel i Vi i Villa. Det är en familj som vann en tävling som kallas för Trädgårdshjälpen. Nu när de har vunnit tävlingen får de en hel make-over på sin gård och det till ett värde av hela 100 000 kronor. Bland annat kommer det anläggas en jämn gräsmatta men även rosor och en matvänlig uteplats.