Fruktträd, egenodlade örter och fina växter till trädgården. För många kommer drömmen om en fin trädgård att gå i uppfyllelse om man gjort en bra plan redan innan våren tittat fram. Men för att kunna sätta en extra bra touch på utemiljön kan man besöka Malmö Garden Show för maximal inspiration.

Precis som vi skrev om i ett tidigare inlägg finns det nya möjligheter för trädgården nu i dessa vårtider. Får man bra stöd av experter för trädgårdshjälp är det mer roligt än tråkigt att bli smutsig under naglarna. För att få inspiration och lite kött på benen innan man sätter igång trädgårdsarbetet till våren hålls en mässa för just trädgårdar, Malmö Garden Show.

På Malmö Garden Show hittar man alltifrån trädgårdsutställningar till trädgårdsdesign från stora designers. Eller vad sägs om inspiration för balkongen inför sommaren? Man hittar helt enkelt allt som har med trädgård och utemiljö att göra. Även foodtrucks och aktiviteter för barn kommer att pågå hela helgen. I år hålls mässan den 2-4 juni och bli förhoppningsvis lika uppskattad som förra året.

Trendigast just nu

Enligt trendspanare kommer man under mässan att se populära inslag av gröna växter och minimalistisk stil. Allt ska vara enkelt att sköta och samtidigt ge en mysig och ombonad atmosfär i utemiljön. Många väljer även att odla örter på egen hand, vilket är både roligt, gott och dekorativt. De som har mycket plats i trädgården satsar även på att kunna odla sina egna grönsaker. Speciellt den trendiga veganen med stor trädgård kommer kunna leva trendigt i skördetider.

En annan del av trädgården inom ämnet att odla själv handlar om fruktträd. Att kunna närodla sin egen frukt till fruktsalladen i sommar står högt upp på listan hos många. Samtidigt drar man ner på kostnaden för varje matkasse som handlas hem och man tänker miljösmart genom att äta närodlat.