Vill du skapa en trädgård att verkligen njuta i – med badmöjligheter, doftande blommor och vacker estetik? Då finns det gott om trädgårdstips att ta till sig.

Vill du kunna ta ett värmande bad i din lummiga trädgård när hösten närmar sig och kvällarna är kyliga, med färgsprakande och krispiga. Då är det perfekt att hetta uppvatten i en av de badtunnor från Svenskabadtunnor.se som du kan köpa och placera lite varstans. Bjud in vänner resten av familjen och njut under stjärnorna när kvällen närmar sig med mörker och ångande andedräkter. Men vad mer för tips finns det om du vill ha en fin trädgård?

Trädgårdstips för nybörjare och entusiaster

Med växtkombinationer och fint inredda trädgårdsrum är du hemma, men vad finns det egentligen att tänka på för att det ska bli så lyckat ­– och roligt – som möjligt?

  • Låt din trädgård vara en kreativ plats där inget är rätt eller fel. Det är helt enkelt din privata oas med växter som gör dig glad.
  • Gör alltid ett noggrant underarbete och se då till att bearbeta mark och jord ordentligt, genom att rensa bort ogräs och stenar, fylla på med näringsrik, ny jord och gödsel. Det minskar behovet av underhåll och gör att växterna trivs bättre.
  • Se till att välja växter som ger färg och form åt din trädgård året om. Det kan vara häckar, buskar, perenner och gräs.
  • Plantera växter i krukor om du vill kunna förändra snabbt och byta plats. Varför inte i zink- och terrakotta eller korgar i rotting?

Mer om detta kan du läsa om i denna artikel i Drömhem & Trädgård.

Andra trädgårdsråd från en gård på det småländska höglandet är att hellre skapa en stor rabatt än tio små. Strunta i att riva mossa och ogräs på gräsmattan, de är också gröna och bjuder även på lite blommor. Plantera ätbara grödor som smultron, hallon och massvis av goda jordgubbar. Låt inte ogräs få chans att täcka öppen jord, täck i stället med gräsklipp så får växterna lite extra näring. Ull är också ett alternativ, det har näring och gör det svårt för sniglar att ta sig fram och äta upp dina blommor. Ännu fler tips och råd här.