Skapa dina egna gångar och stigar med enkla metoder, varför inte bygga stenvägar som delar upp din trädgård. Sedan är ett smart tips att använda bikarbonat för att hålla borta parasiter, mossa och ogräs.

 

Det är sommar och om dagarna är många i sina trädgårdar och påtar. Ett populärt sätt att skapa en trivsam stämning ute är med stigar av slitstark natursten, inhägnade av buskar, rabatter och gräs.

Ett smart trädgårdsmedel

Hur håller man dock sin stengång fri från mossa och annat oönskat? Ett smart sätt är att använda bikarbonat i trädgården. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur pulvret är bra för mer saker än rengöring inomhus, det är ett allmedel som kan användas på massor av sätt. När det kommer till trädgården kan man använda bikarbonat för att rengöra stenplattor från mossa, gräs och myror. Strö pulvret direkt på stället och borsta sedan ner det i skårorna mellan plattorna med en kvast. Det motverkar alltså moss- och gräsväxt.

 

Bikarbonat finns att köpa i storpack, så en bra idé kan vara att införskaffa bikarbonat i storpack, det gör din städning effektiv och miljövänlig, men mindre kostsam än att hålla på med olika kemikaliebaserade rengöringsmedel – Sköna hem

 

Sedan går det även att använda bikarbonat till att rengöra soptunnor, utemöbler, ta bort mögelsvamp, sniglar som äter upp växter och för att rengöra gallret till grillen. Till och med tomatplantor kan vattnas med bikarbonat och vatten för att hålla parasiter borta och sänka syrahalten i jorden. Massor med mer tips på hur man håller sin trädgård fin går det dessutom att läsa om på i Vi i villa.