Är det din första bostad och du är redo för att renovera om badrummet? Många människor har varit på samma plats som du, med mer eller mindre lyckade resultat. Här ger vi en steg för steg-guide som kan hjälpa dig till att nå fram till det badrum du kommer trivas med i många år framöver.

Kanske är det din första bostad och det enda du inte riktigt gjort dig vän med är badrummet. Det kan vara gammal utrustning som inte längre fungerar optimalt, belysning som inte är särskilt mysig eller kanske kakel som blivit missfärgat och trist efter förra ägaren. Vi kan verkligen rekommendera http://aquabygg.se/ eftersom de är certifierade och specialiserar sig på allt inom renovering av badrum. De utför även stambyte vilket kan vara bra att känna till.

Steg för steg till fint badrum

Här följer en liten lista du kan checka av för att säkerställa att du har allt du behöver.

  1. Budget. Det här är svårt att sätta och det är många som upplever att det är svårt att avgöra exakt hur mycket du har att röra dig med. Fundera på om det mer är inredning om det bara är att kakla om du är ute efter eller om du vill göra en helomvändning. I se finns en bra mall du kan gå efter.
  2. Jämfört offerter.
  3. Ta dig inte vatten över huvudet.

I och med att det kan dyka upp problem om du anlitar någon som utför jobbet på ett dåligt sätt så är det bra att komma ihåg att dyrare grundkostnader ofta innebär bättre kvalitet. Hoppa alltså inte på det billigaste tåget, det kan stå dig dyrt. Många väljer nämligen att dra ner på budget och anlita oseriösa utförare, men det kan komma både fukt- och mögelskador av detta och därför är det bäst att anlita proffs.

Inredning

Hur ska man få tänka kring färgval och liknande? Tänk på att ett badrum först och främst ska se snyggt och fint ut. Det är viktigt att du väljer kakel som inte missfärgas på en gång och att du sköter om det på rätt sätt. Då kan du istället köpa in lite billigare inredning som du kan byta ut. Handdukar, blommor med fuktälskande växter och fina tvålfat går alla att få för en billig peng, och är dessutom roliga att byta ut efter säsong.